2017. augusztus 7., hétfő

A nő mosolya



"Véletlenek pedig nincsenek! – vallja Aurélie Bredin, aki édesapja halála után átveszi egy kis párizsi étterem irányítását. Azon a végzetes novemberi napon, amikor olyan boldogtalannak érzi magát, mint még soha, a Szent Lajos-sziget kis könyvesboltjában különös könyvre bukkan: A nő mosolya című regény egyik helyszíne nem más, mint az ő vendéglője, a főhősnő pedig mintha… 
Nem, ilyen nincs! Aurélie elhatározza, hogy utánajár a rejtélynek: meg kell ismerkednie a regény írójával. Csakhogy próbálkozásai sorra kudarcot vallanak, mígnem egy szép napon az író levele a postaládájába pottyan. Találkozásuk azonban egészen másképp alakul, mint ahogy elképzelte…"


Már régóta várt rám és épp ideje volt, hogy elolvassam. Abszolút nem ezt vártam a könyvtől, egy könnyed történetre számítottam, de volt benne szerencsére izgalom is.
Először furcsa volt, hogy angol és francia szavak váltogatják egymást a magyar szavakkal vegyítve, de meg lehet szokni. Van a történetbe pár csavar, nekem egy kicsit sok is volt, bár lehet, hogy ezek adják meg a pikantériáját a könyvnek.
Nem ez lesz az egyetlen könyv amit az írótól olvastam, mert megvett magának ezzel a történettel, csak ajánlani tudom. A borító pedig telitalálat lett.


Értékelés: 5/5
Kiadó: Park, 2014
Fordította: Szántó Judit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése